Statens internbanks system – SIBS

SIBS är statens internbanks system. Här kan du som företräder en myndighet hantera anslag och lån, ta fram engagemangsbesked och få information om din myndighets betalningar. I SIBS finns också mer information för dig som handlägger betalningar på myndigheten.

 

Frågor och svar om inloggning

Hur loggar jag in i SIBS?

Inloggning sker med BankID på kort (mobilt BankID fungerar inte). För att det ska fungera måste även programvara för BankID vara installerat på datorn. Du måste också vara registrerad som användare i SIBS.

Var beställer jag BankID på kort?

BankID är personligt (det går att använda samma BankID som för privata ärenden) och kan beställas via en bank.

Vilka är de tekniska förutsättningarna för att logga in med BankID i SIBS?

För att BankID på kort ska fungera måste användaren ha ett BankID-kort samt programvara för BankID installerat på datorn. Datorn måste också ha programvara för Javascript installerat och tillåta cookies. Du måste även vara registrerad som användare i SIBS (kontrollera med person på myndigheten med administratörsrättigheter för SIBS).

Vad gör jag om mitt BankID inte fungerar?

Kontrollera först att BankID-kortet är giltigt, att programvara för BankID och Javascript är installerat samt att datorn tillåter cookies. Kontrollera också med din administratör (person på myndigheten med administratörsrättigheter i SIBS) att din behörighet är uppdaterad. Om allt finns på plats prova att logga in ytterligare en gång. Om det ändå inte fungerar, kontakta Statens internbank.

Support

Vardagar kl. 9.00–16.00
Telefon: 08 613 45 80
E-post: statensinternbank@riksgalden.se